Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Podcast

​Guide til​ at få styr på dine tanker og bekymringer

Vi bliver nemt fyldt op af tankemylder. Bekymringer og uvished om fremtiden eller ærgrelser fra fortiden. Her er en guide til at få styr på tankemylderet og nyde at være i nuet.

Smertesensibilisering​

Kroniske smerter kan ofte ikke alene tilskrives fysiske skader på kroppen, men stammer ofte fra forandringer i vores nervesystems måde at fortolke signaler på. Med andre ord er nervesystemet øget følsomt og fastholdt i at beskytte et område, selvom en eventuel vævsskade er helet så godt som muligt. Det kan medføre, at vores naturlige alarmsystem reagerer for ofte, for hårdt og uden nogen åbenlys årsag. Lene Pilegaard for sund-forskning.

Bliv ven med din sårbarhed​

Alle mennesker er bange for noget af vidt forskellige årsager. Men at frygte noget bunder i vores sårbarhed, og derfor er det en god idé at blive ven med din sårbarhed. Lene Pilegaard for sund-forskning.​

Placebo - og derfor virker det

Placeboeffekten handler ikke kun om kalk- eller sukkertabletter. Der ligger ligeså meget i forholdet til sin læge og behandler og troen på, at man bliver behandlet for sine symptomer. Lyt med og bliv klogere på placebobehandling.

Bækkensmerter

Mange lider af bækkensmerter, der ikke altid kan forklares ved hjælp af røntgen og andre undersøgelser. Smerterne er der af en årsag, og selv om forklaringerne ikke nemt kan findes kan der være et utal af årsager og kombinationer af disse.

Smerte, den usynlige lidelse med det ukendte sprog

Smerter kan ikke ses eller måles, og den behøver ikke altid at skyldes en skade eller sygdom. Tusindvis af danskere i alle aldre lever med smerter hver eneste dag uden "at fejle noget". Traditionelt anskues smerte som et symptom på et problem, der kan identificeres og løses. Der er en klar forventning til, at smerte altid har en årsag.

Bliv klog på din bækkenbund

Bækkenbunden skal holde på meget og derfor være stærk. Bliv klog på din bækkenbunds funktion og få gode råd til knibeøvelser.

Viden er nøglen

Vejen til at blive bedre til at tackle smerter går gennem øget viden om smertemekanismen. Lyt med og hør, hvordan du bedre kan forstå din smerte og få redskaber til at tackle den.

Kunsten at tilgive sig selv

Kunsten at kunne tilgive sig selv er ikke altid nemt, men vigtigt. Lene Pilegaard guider dig igennem tilgivelse og særligt tilgivelse af sig selv.

Lær at bekymre dig på den gode måde

Vi bekymrer os allesammen. I denne artikel fokuserer vi på bekymring. Hvad bekymring er og hvordan du kan lære at bekymre dig på en god og sund måde.

Kroppen kompenserer - den proprioceptive sans

Alle kroppens strukturer har indflydelse på hinanden, og kroppen er rigtig god til at kompensere for ubalancer og fejlstillinger. Det kan fører til mange problemer og smerter, som oftest ikke ses i sammenhæng. I denne artikel dykker vi ned i og bliver klogere på den proprioceptive sans.

"Nej". Sådan siger du nej - uden at føle dig skyldig

Det er et af de mindste og korteste ord i det danske sprog, men et af de sværeste at sige. Vi har alle været der. Det er så svært at få sagt nej, og mange gange siger vi ja alt for hurtigt uden at overveje konsekvenser, og måske siger vi ja til at gøre noget, vi i virkeligheden slet ikke har lyst til, og som vi efterfølgende både fortryder, og som ender med at blive til en stor belastning for os. måde.

Bækkensmerter.dk      |      Spiren 49, 9260 Gistrup      |      E-mail: info@baekkensmerter.dk      |      CVR: 25347730