Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Gener forbundet med bækkensmerter under graviditet

Bækkensmerter har ofte nogle følgesvende, som man også godt kunne være foruden. Ofte kan det være svært at vide, hvad der fører til hvad. Men under alle omstændigheder kan det være rart med nogle ideer til, hvad man selv kan gøre ved den enkelte gene.

Det er vigtigt, at hvis du stadig efter 6-8 uger efter fødsel har smerter og gener, at gå til lægen og eventuelt bede om en udredning for dine symptomer eller henvisning til speciallæge. Det kunne for eksempel være en gynækolog.

Henvend dig til din læge hvis du har stadig har gener efter 6-8 uger

​Der er også muligheden for at du kan blive undersøgt af en fysioterapeut, der har specialiseret sig i bækkenbunds-problemer og behandling indenfor uro / gynobs området. 

​Inkontinens

Et studie fra 2016 viser, at hvis du oplever bækkensmerter er der kraftigt øget risiko for, at du også lider af inkontinens. Du kan læse lidt mere om inkontinens her og om træning af bækkenbunden her.

Søvn

Bækkensmerter er en søvndræber, hvor mange oplever at blive vækket af smerterne i løbet af natten. Måske skal du også ofte op og tisse. Manglende søvn påvirker dit humør og fører til mindre energi og overskud til at håndtere smerterne i løbet af dagen. Der findes hjælpemidler, der kan hjælpe dig til en bedre søvn hvis du har bækkensmerter.

Læs mere her »​​

Forstoppelse

Mange gravide oplever forstoppelse. Har man samtidigt bækkensmerter, der betyder at det gør ondt at gå på toilettet og at man får rørt sig mindre, er man ekstra presset.

Find et par råd her »

Træthed og tristhed

Det kan være en kæmpe udfordring at skulle leve med stærke smerter og gener – du kan læse mere om træthed og tristhed her.

Det er en god ide at tale med din jordemoder eller læge, hvis du har mange bekymringer eller er ked af det.​

Bækkensmerter.dk      |      Spiren 49, 9260 Gistrup      |      E-mail: info@baekkensmerter.dk      |      CVR: 25347730