Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Diagnosticering af bækkendysfunktion

​Diagnosticering af bækken-dysfunktion er kompliceret, da årsagerne og kombina-tioner af årsagerne kan være utallige.​

Eksempler:

  • Det kan skyldes fejlstillinger i led i bækken, hofter og andre led i kroppen, eksempelvis knæ, fødder m.m.
  • Det kan skyldes medfødte led-deformiteter
  • ​Det er derfor vigtigt med en grundig udredning for at finde eller udelukke årsager til smerterne. Henvend dig til din praktiserende læge for eventuelt henvisning til udredning.

Hvis dine gener skyldes bækken-løsning i graviditet og symptom-erne fortsætter skyldes det ofte, at der findes et underliggende problem eller dysfunktion, hvor et eller flere af følgende led er involveret: Hofte-, SI- eller facetled.

Hvis årsagen til smerterne skyldes fejlstillede eller forskubbede led i bækken og/eller hofte kan disse være utroligt vanskelige at diagnosticere, da disse fejlstillinger eller forskubbelser sjældent kan ses på røntgen eller scanninger.

Manglende diagnose

Vores traditionelle sundhedsvæsen har en tendens til at kigge monofagligt på symptomer og bruger ofte røntgen og scanninger til at lede efter forklaringerne bag de mange smerter og uforklarlige symptomer. Der kan dog sjældent findes forklaringer på smerterne og symptomer via disse undersøgelser og ofte opgives patienterne med bækken-smerter.

Er problemet i hovedet?

En del med bækkenproblemer oplever at blive sendt til psy-kiater eller får diagnosen funktionel lidelse, da symptomerne er uforståelige og diffuse, og lægerne har svært ved at se helheden og sammenhænge. 

Se gerne indlæg af formanden for Danske Psykologer, Eva Secher Mathiasen, der handler om denne problematik.  

mere materiale med yderligere detaljeret viden ved at melde dig ind i Bækkensmerter.dk

Bækkensmerter.dk      |      Spiren 49, 9260 Gistrup      |      E-mail: info@baekkensmerter.dk      |      CVR: 25347730